torsdag 18. mars 2021

«Alt som rimer på Gro» av Elin Hansson

Utgitt av Aschehoug 2020

Gro går i 7. klasse, elsker å skrive dikt på rim, og har ei bestevenninne som heter Mina. Mina forelsker seg hele tiden; snart har hun vært forelska i alle guttene i klassen, i tur og orden. Gro har aldri vært forelska, og lurer litt på hvordan det kjennes. Kommer hun til å forstå at hun er forelska, når/hvis hun blir det?
Så begynner det en ny gutt i klassen, Josh. Plutselig vet Gro hvordan det kjennes å være forelska! Det fryktelige er at Mina også er forelska i Josh, og hun påstår at hun har førsteretten, for hun sa det først!
Er det rettferdig? Hun kommer jo snart til å finne en annen å være forelska i? Skal Gro finne seg i hva som helst, bare for å holde på Mina som venn? Dette blir vanskelig...

Jeg har før lest Blyanthjerte av samme forfatter. Tematisk er Alt som rimer på Gro ganske lik. Det handler om vennskap og forelskelse, og om å våge å stå opp for seg selv og det man innerst inne vil.
Det er Gro selv som forteller, og stemmen hennes er kvikk og morsom. Likevel kjenner man at det river i de mørke strengene når det drar seg til mellom Mina og Gro, og når forelskelsen kjennes vanskelig.

Dette er nok mest for jentene, fra ca 9-12 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar