Om Randi


Jeg er oppvokst i Etnedal i Valdres, midt i svarte granskogen for å uttrykke meg litt melodramatisk.
Jeg følte meg ofte ensom som barn og ungdom. Det var langt til nærmeste jevnaldrende jente, (den gangen lekte vi nesten utelukkende med barn av samme kjønn og fra samme klassetrinn – er det slik i dag også, tro?) og de eldre søsknene mine gadd ikke bestandig å leke eller være sammen med meg.
Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av bøker og lesing – i bøkene fant jeg venner, eventyr og opplevelser jeg kunne savne i det virkelige livet. En veldig viktig ting jeg har med meg fra barndomshjemmet mitt er kjærligheten til bøker!
Jeg slukte det meste av det jeg kom over av barne- og ungdomsbøker. Jeg husker jeg strevde litt for å komme over i voksenlitteraturen, da jeg var ”ferdig” med barnebøkene, men forfattere som Agatha Christie, Margit Sandemo, Victoria Holt og flere av samme kaliber ga meg en inngangsport. I lange tider var jeg mest opptatt av underholdningsromaner – krim, spenning, kjærlighet.
Som de fleste andre lesere, har jeg utviklet meg til å bli mer kritisk etter hvert, og etter at jeg begynte å skrive selv for alvor, har jeg fått noe jeg vil kalle ”et skriverperspektiv” på det jeg leser. Jeg er mer bevisst språk, virkemidler, oppbygging av handlingen i bøkene, og dette gjør at jeg kan kommentere ting relatert til dette på bloggen min.
Blogginnleggene mine kan være ganske kritiske, men selv om jeg påpeker flere ting jeg synes er med på å trekke helhetsinntrykket av romanen ned, kan jeg likevel ende opp med å like boka til slutt. Jeg liker å se på innvendingene mine som en slags tips til momenter man i alle fall neste gang kan forsøke å gjøre bedre eller annerledes.
Jeg skriver selv og vet hvor vanskelig det er å passe på alt. Man er nødt til å ha hjelp fra en god konsulent/redaktør. Etter hva jeg ser og leser, virker det ikke som om språkvask og korrektur alltid blir tatt hånd om på beste måte – enten det er et stort og anerkjent forlag som står for utgivelsen, eller et lite, ukjent.
Men det er som det er – jeg skrev et sted på bloggen: Det er nesten umulig å gi ut ei bok helt uten feil.
At jeg velger å lese ei bok og blogge om den, er som regel en anbefaling i seg selv.

Jeg er ganske altlesende, men jeg ser at jeg har en forkjærlighet for norsk og nordisk litteratur. Jeg var opprinnelig veldig glad i krim, men må innrømme at jeg har blitt litt lei av det som voksen leser. Men noe krim må jeg alltids lese! Jeg er glad i kjærlighetsromaner og feelgood, samt barne- og ungdomsromaner, historiske romaner, klassikere og av og til leser jeg også biografier.
Jeg har også favorittforfattere som jeg vil følge, men jeg vil ikke liste opp dem her – tenk om jeg glemte noen!

Jeg begynte med Pervoluto fordi jeg ville ha en oversikt selv, over alt jeg leser.
Jeg får ikke betalt for noe av det jeg skriver om.
Kjenner jeg forfatteren, eller forlaget har beriket meg med et anmeldereksemplar, vil jeg alltid redegjøre for det i blogginnlegget.
Forlag som ønsker at jeg skal se nærmere på bøker de har gitt ut, kan ta kontakt med meg og spørre om jeg er interessert i å motta anmeldereksemplar.
Jeg vil helst ikke lese korrekturutgaver, men ferdige utgaver.
Er det noe du lurer på, er det bare å ta kontakt!
Randi.landmark@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar