søndag 10. mars 2019

«Slepp meg» av Kathrine Nedrejord

Utgitt av Aschehoug 2018

Anna og Amanda er bestevenner. Nå går de i tiende klasse, men har hengt tett sammen siden barnehagen. Anna bor med mora si, faren har hun aldri møtt, han er visstnok tyrker. Mora er same, og hun mener Anna skal være kry av bakgrunnen sin, bære samedrakta med stolthet. Anna synes samedrakta klør og hun føler seg ikke vel med den på. Og hun har ikke lyst til å stikke seg fram, som hun synes hun gjør med drakta på.
Uansett begynner Anna å bli lei av alle som mener noe om hvem hun er og hvordan hun skal oppføre seg, hva hun skal like og hvem hun skal være sammen med. Ikke minst begynner hun å stille seg spørsmål rundt vennskapet med Amanda, for hun har også så veldig sterke meninger om hvem Anna skal omgås og hva hun bør fylle tida si med. Da Anna møter Samuel, en gutt som Amanda ikke kjenner, blir det også en greie som Amanda skal blande seg opp i...

Dette er en engasjerende og velskrevet ungdomsroman om å føle seg annerledes og utenfor, og om hva man er villig til å gjøre bare for å holde seg innenfor med de som fører an for eksempel i vennegjengen eller i klassen. Og hvor manipulerende enkelte kan oppføre seg i sin "lederrolle" i gjengen, og slippe unna med det lenge, lenge.

Kanskje mest for jentene, men jeg tror også guttene kan kjenne seg igjen i denne. Fra ca 13 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar