torsdag 7. mars 2019

«Fergen» av Mats Strandberg

Oversatt av Marianne Fjellingsdal
Utgitt av Juritzen forlag 2016

Vi er med på fergen Baltic Charisma som er på vei fra Sverige til Finland. Her møter vi passasjerer som er med på turen av ulike grunner, som for å drikke, danse, ta en velfortjent pause fra hverdagen, få seg et ligg, handle på taxfree-butikken eller for å markere en spesiell begivenhet i livet. Vi møter også personale ombord, de har gode rutiner på å håndtere alt fra overstadig berusede bargjester til å assistere bortkomne barn med å finne igjen foreldrene. Men på denne reisen skjer det ting de aldri i verden hadde kunnet forutse eller sikre seg selv eller passasjerene mot...

Denne grøsseren engasjerte et stykke på vei, men etter hvert fylte hendelsene meg med såpass mye ubehag at jeg begynte å skumme. Slutten bladde jeg raskt gjennom, bare for å se om antakelsen min om hvordan det skulle ende, slo til. Og det gjorde den.

Jeg ser at andre bokbloggere deler oppfatningen min om at dette ble i overkant med blod og død, for usannsynlig, eller rett og slett for ubehagelig og kvalmende. Men for de som liker grøss, blodig vold, og overnaturlige vesener og hendelser, så er dette boka for dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar