søndag 24. mars 2019

«Livredd for å leve, dødsredd for å dø» av Bjørn Sortland

Utgitt av Piggsvin forlag 2018

Dina (15) er blind. Det har hun alltid vært, så hvis noen spør henne hvordan det oppleves, har hun egentlig ikke noen veldig gode svar.
Hun bor i en av de mange campingbilene faren har stående utenfor huset; han selger nemlig sånne. Dina er ikke særlig begeistret for farens nye dame og datteren hennes, så derfor bor hun heller for seg selv i en bil. Faren er ofte på reise med den nye familien, mens Dina er hjemme og blir passet litt på av au pairen Lily.
En dag dukker det plutselig opp en gutt i bilen. Han heter Tom og er på rømmen fra en barnevernsinstitusjon, fordi han tente på den. Dina er slett ikke sikker på om det er særlig lurt å bli med ham på noe som helst, men hun velger å stole på ham. Tom er ikke fylt 18 enda - det kommer fram etter hvert, man likevel kan han kjøre bil, og sammen stikker de av. Dina har veldig lyst til å reise til Stavanger, der bandet Kent holder sin avskjedskonsert, så Stavanger blir målet for reisa. Men helt enkelt blir ikke dette, med lite bensin på tanken, uten kontanter og mat, og uten lader til mobilen...

Jeg likte denne boka godt. Det er Dina selv som forteller, og hun uttrykker seg friskt, freidig og humoristisk, slik at jeg får lyst til å lese hele fortellingen i ett drag. Tom er også litt av en fargeklatt, så med de to sammen blir det artige dialoger og spennende handling.

Denne ungdomsromanen burde fenge både gutter og jenter, fra ca 12 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar