onsdag 6. mars 2019

«Alt er mitt» av Ruth Lillegraven

Utgitt av Kagge forlag 2018

Haavard og Clara er tilsynelatende et over gjennomsnittet vellykket ektepar, han lege, hun jurist, bosatt i villa på Oslo vest, foreldre til to fine tvillinggutter. Men innenfor fasaden er ekteskapet langtfra perfekt.
Haavard jobber som barnelege, og opplever iblant at det kommer barn til sykehuset som man må mistenke er mishandlet av foreldrene sine.
Clara er fra en annen vinkling opptatt av samme uhyrlige sak, og forsøker som seniorrådgiver i justisdepartementet å få til en lovendring som gjør det enklere å varsle for de som oppdager mishandling, uten hele tiden å måtte skjele til personvernhensyn og taushetsplikt.
Tre drap skal etterhvert ryste byen; fellestrekket for drapene er at alle ofrene er av innvandrerbakgrunn. Haavard blir arrestert, mistenkt for de to første drapene. Han var i nærheten av åstedet og anses å ha hatt motiv; siden ofrene står på en liste han på eget initiativ har laget, over foreldre som mishandler barna sine. Dette som ledd i en plan han har om bli en varsler og gå til media med det han vet. Men mens Haavard sitter i varetekt, skjer det tredje drapet...

Dette er en svært velskrevet og spennende thriller. Jeg ble helt oppslukt og kunne gjerne lest boka i ett drag. Det veksles mellom flere fortellerstemmer. Kapitlene der Clara og andre fra familien hennes har ordet, er på nynorsk. Disse kapitlene likte jeg ekstra godt; det er en behagelig nynorsk med god flyt.
Hvis du ser etter en kriminalroman som er spennende uten å være motbydelig voldelig, anbefaler jeg denne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar