søndag 15. mars 2020

«Min søster er seriemorder» av Oyinkan Braithwaite

Oversatt av Henning J. Gundersen

Korede og søsteren Ayoola er ganske ulike, men de holder alltid sammen når det er noe som står på. Eller egentlig er det riktigere å si at Korede stiller opp om Ayoola trenger hjelp. Som når (ja, det er når og ikke da!) Ayoola ringer og har drept kjæresten; da tropper Korede opp med klorblekemiddel og et sterkt ønske om - som vanlig - få fjernet liket og alle spor etter misgjerningen så fort som mulig. Og hun er flink; Korede er sykepleier og ikke redd for å ta i et tak. Og hun strekker seg virkelig langt for å hjelpe søsteren! Men da Ayoola legger seg etter Tade, den kjekke legen som Korede lenge har svermet for i all stillhet... Nei, da blir det ikke lett for Korede!

Denne kriminalromanen er lettlest og ikke spesielt lang med sine 230 sider. Det er Korede selv som forteller i en litt tørrvittig og brysk tone. Boka skiller seg ut fra annen krim, noe jeg ser på som et pluss, og den er spennende og underholdende.

2 kommentarer:

  1. Har sett denne rundt omkring, og nå frister også du med fin omtale. Jeg står som nr. 45 i køen på mitt bibliotek, så jeg får nok lest den med tid og stunder:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tine, og takk for kommentaren. Det blir antakelig en stund å vente på boka for din del, siden alle bibliotek er stengt nå pga korona-situasjonen. Men den som venter på noe godt osv ;-)

      Slett