tirsdag 9. februar 2021

«Litt av en tid» av Kiley Reid

Oversatt av Vibeke Saugestad
Utgitt av Aschehoug 2021

25 år gamle Emira Tucker jobber som barnevakt (noen timer hver uke) for det velsituerte ekteparet Alix og Peter Chamberlain. Hun trives for så vidt; treåringen Briar har hun i alle fall blitt skikkelig glad i.
En sen kveld da Emira er på fest med venner, får hun telefon fra Alix. Det har oppstått en situasjon i hjemmet, og Emira blir spurt om hun kan komme og ta Briar med ut en tur. Slik havner Emira på kjøpesenteret veldig sen kveldstid sammen med tre-åringen hun skal passe, samt ei ganske brisen venninne som ble med Emira da hun forlot festen. En vekter mistenker Emira for å ha kidnappet den lille jenta; en veldig ubehagelig opplevelse som Emira tror aldri ville funnet sted om hun ikke hadde vært farget.

Denne romanen fikk fort venteliste på biblioteket; jeg ser den er omtalt i media som "brennaktuell" på grunn av rasisme-tematikken.

For meg gikk lesingen av denne romanen trått; det er noe med språket jeg ikke fikk til å flyte. Personene i romanen ble heller ikke levende for meg.
Vel er det interessante tanker boka tar opp, om både rase, kjønn og klasseskiller, men måten tema behandles på - servert som en slags chick-litt? - falt ikke i smak hos meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar