onsdag 13. november 2019

«Terapeuten» av Helene Flood

Utgitt av Aschehoug 2019

Sara er psykolog og tar imot pasienter i hjemmekontoret over garasjen. Samboer Sigurd er arkitekt. De har overtatt huset som Sigurds bestefar bodde i - en stor villa på Nordstrand i Oslo, som de har satt i gang oppussingen av for å få til et virkelig bra hus. Men oppussingen hangler, da Sigurd har mer litt vel mye å gjøre på jobben.
Så en morgen stikker Sigurd av gårde tidlig - han skal på hyttetur til Norefjell med to kamerater. Litt senere på formiddagen mottar Sara en talebeskjed på mobilen, der Sigurd sier at nå er han framme på hytta, og lydene hun hører i bakgrunnen skal visstnok være fra den ene kameraten som holder på med veden.
Det viser seg etter hvert at Sigurd aldri kom til hytta på Norefjell; kameratene ringer Sara for å høre om hun vet hvor han kan ha blitt av.
Senere blir Sigurd funnet et helt annet sted, skutt og drept. Samtidig som politiet etterforsker, forsøker Sara å nøste og finne ut hva som kan ha skjedd. Gjennom tilbakeblikk på tiden hun og Sigurd har hatt sammen, kommer det fram at ikke alt var idyll mellom de to...

Denne romanen er et fenomen, i den forstand at boka var solgt til en rekke land før den i det hele tatt var utgitt i Norge. Og Helene Flood er debutant. Noe slikt skulle ikke vært mulig? Forventningene blir i alle fall skrudd i været, og jeg synes boka var spennende et godt stykke på vei. Men da det var igjen omtrent en femtedel av romanen, falt den helt sammen for min del. Derfra bare skummet jeg fram til slutten, for nerven var kuttet, all spenningen flatet ut, resten ble bare kjedelig transport.
Jeg kunne nok tenkt meg historien løst på en annen og mye mer spennende og sannsynlig måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar