mandag 4. november 2019

«Fake» av Mina Lystad

Utgitt av Aschehoug 2019

Vi møter igjen Marie fra Nørd (2018). Hun går nå i niende og er med i redaksjonen for skoleavisa. Den ligger på nett og det er kjempeviktig å få likerklikk på artiklene de legger ut.
Marie får i oppdrag å intervjue Tarjei i tiende, i artikkelserien Marie jobber med, som handler om hva elevene skal begynne med etter tiende. Mange mener at Tarjei er skolens kjekkeste gutt, men Marie synes han virker litt bisk og streng, og gruer seg innmari til intervjuet. Men han viser seg å være veldig hyggelig når hun kommer innpå ham.
Magga er redaktør for skoleavisa og presser på for å få inn artikler, overskrifter og vinklinger som gir flere lesere. Marie synes Magga driver det litt langt enkelte ganger, men bli jo med på det Magga foreslår; hun håper nemlig Magga vil bidra til at Marie kan overta som redaktør når Magga slutter. Men så går til slutt sensasjonsjournalistikken ut over Marie selv, og da kjennes det absolutt ikke greit lenger...

Jeg synes dette var spennende og romantisk. Kanskje ikke helt realistisk at Magga får kjøre på som hun vil i skoleavisa, men det er forklart med at læreren som hadde ansvar for å følge opp, har vært ute i permisjon.

Antakelig mest for jentene, fra ca 11-12 år og oppover, men siden Marie går i niende nå, begynner dette for alvor å bikke mot å være en ungdomsroman; jeg ser at jeg syntes det for Nørd også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar