mandag 4. november 2019

«I hodet, i hagen, med hagle» av Runar Holiløkk-Tjelta

Utgitt av Gloria forlag 2019

Kjetil er 40 år, firebarnsfar, og ansatt på NAV. Da han ble far, valgte han bort interessene sine, for å gå inn i farsrollen med fulle segl. Nå har det gått en del år, og han er sliten av familie, jobb og oppussing. Aller helst vil han sitte for seg selv og se TV.
Kanskje ikke så overraskende at kona blir misfornøyd og krever skilsmisse? Men da begynner det for alvor å gå skikkelig skeis.

Tittelen på romanen skriver seg fra det som ble Kjetils fars skjebne; han tok livet av seg ved å skyte seg i hodet, i hagen, med hagle. Hensynsfullt nok ringte faren til politiet og ba dem se etter en mann som hadde tatt livet av seg, i hagen på sin adresse. Dette for at noen i familien skulle slippe å finne ham. Men det valget faren gjorde har selvfølgelig uansett preget Kjetil. Såpass mye at når det begynner å gå skeis i Kjetils liv, går tankene i retning av å gjøre noe av det samme som faren gjorde.

På vaskeseddelen på boka står det "En feelgood-roman om selvmord, samlivsbrudd, pengeproblemer og farsrolle." Jeg må si at romanen aldeles ikke ga meg noen godfølelse, men det kan være andre får lesningen til å peke i mer positiv retning?
Romanen er lettlest og om alvorlige tema. Kanskje en roman å velge for de som ikke pleier å lese bøker?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar