onsdag 13. oktober 2021

«Boksen går» av Therese Aasvik

Vigmostad Bjørke 2021

Ruth er samfunnsfaglærer, men ønsket i ungdommen å bli kunstner. Hun bor med ektemannen Alf, som underviser på samme skole som henne, og som hun har to barn med. Ruth oppfører seg egentlig litt likeglad med Alf, men da hun registrerer at Alf synes helt hekta på å ha mobilen med seg over alt, til og med i senga, og det viser seg at det er barmfagre May - kunst- og håndverkslæreren på skolen - han tekster med til stadighet, vekker det negative følelser. Det kan være helt uskyldig, det sier i alle fall Alf at det er, men Ruth er neimen ikke sikker.
Rektor informerer om at skolen har fått penger av en tidligere elev, som vil at donasjonen skal brukes til en kunstinstallasjon på skolen. May har en ide om hva slags installasjon det skal være, men Ruth synes dette blir feil og udemokratisk, og nærmest forlanger at hun må få komme med et alternativt forslag, og så kan elevene stemme over hva de helst vil ha.

Av samme forfatter har jeg før lest Fie faller (2016)

En roman om kunst, samliv og ambisjoner. Selv om Ruth er litt slitsom og kanskje ikke helt til å forstå seg på, så er det mangt å tenke over og la seg engasjere av i boka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar