mandag 4. oktober 2021

«The breeding pig : en kjærlighetsroman» av Celin Ringseth

Solum Bokvennen 2021

Hanne og Fredrik blir kjærester mens de studerer i Tromsø. Etter endte studier flytter de til Oslo som hun kommer fra, for å bo sammen der. Fredrik forlater altså hjembyen, foreldre og en eldre bror det er noe spesielt med som gjør at han aldri kommer til å flytte hjemmefra. Nå kommer foreldrene til å bli alene om å hanskes med ham.

Etter hvert ønsker de seg barn, kanskje spesielt Hanne. Da hun etter hvert er blitt 39 år, begynner den biologiske klokka virkelig å tikke; sex er noe de må passe på å ha hver gang hun har eggløsning; hver sjanse kjennes så viktig å ta vare på. Det er dette Fredrik etter hvert sliter stadig mer med, at han kjenner seg som en avlsgris - a breeding pig. Ereksjonen uteblir og forholdet lider.

Romanen har fått undertittelen En kjærlighetsroman. Ja, det handler om et kjærlighetsforhold, men det er ikke en tradisjonell kjærlighetsroman. Kanskje merkelappen er ironisk ment?
Historien fanget interessen, og jeg likte den episodiske oppbyggingen. Det er også korte kapitler, lett språk, så flyten er god.

Dialogene er stilt opp litt annerledes enn hva jeg er vant med, slik at jeg av og til misforsto hvem som sa hva, og måtte lese om igjen.
Et bilde jeg ikke helt klarte å se for meg, side 38: «Brystene sto som pistolhoder.»

Forfatteren er psykolog, og dette er hennes første roman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar