torsdag 16. september 2021

«Hjerteknuseren» av Anne B. Ragde

Strawberry publishing 2021

Jonetta har ferie og er på hytta. Der håper hun på bærturer (det ligger fine multemyrer i området), forfriskende bad i tjernet, stille stunder med kryssord og kaffekopp, behagelig kroppsvask i hyttedusjen som har soloppvarmet vann. Dessverre er sønnen Ragnar med på lasset. Han er 25 år, men er arbeidsledig og bor fortsatt hjemme. Mat og stell tar han som en selvfølge, så Jonetta får stå på med husarbeid, selv om det er ferie. Og bare at han er der, med ubehagelig kroppslukt og misnøye osende, rent forpester tilværelsen hennes. 
Ferien ble ikke som hun tenkte seg, snarere tar den vendinger hun aldri hadde kunnet forestille seg.

Voksne barn som blir boende hjemme litt for lenge - dette er en problemstilling som mange nok kan kjenne seg igjen i. Jeg skal ikke røpe noe mer av handlingen, du må lese selv.

En hang til gjentakelser, særlig i starten av boka, gjorde at lesingen ikke fløt helt godt. Det er også ganske mange detaljerte beskrivelser relatert til rengjøring, handling og matlaging, noe jeg tror kan trøtte enkelte lesere. Men etter hvert skjøt historien fart, og med disse hovedpersonene føler man på frykten for at litt av hvert kan komme til å skje! Slik sett var dette faktisk en spennende og litt morsom leseopplevelse.
Jeg synes ikke dette er av det beste Ragde har levert, men absolutt lesverdig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar