lørdag 7. desember 2019

«Vi var en gang» av Monika Steinholm

Utgitt av Vigmostad Bjørke 2019

Sofie og Saga er naboer; de bor så tett at de kan vinke til hverandre gjennom vinduet på rommet.
Men de holder ikke på med sånt nå om dagen; én gang var de veldig nære venninner og hang sammen støtt. Men nå er de ikke venner lenger, snarere kan det virke som de er fiender. Hvorfor det? Hva var det som hendte mellom dem som gjorde at de ble så til de grader splittet? Og er det mulig å finne tilbake til hverandre, til det gode samholdet de en gang hadde?

Dette er en engasjerende historie om vennskap, forelskelse, vanskelige familieforhold og om det vanskelige med å framstå som ærlige og være seg selv når man er ung og usikker, og derfor opptatt av hva andre tenker og synes om en.
Kanskje tar også denne ungdomsromanen opp litt for mange alvorlige/store tema samtidig; jeg skulle ønske forfatteren/forlaget kunne stole på at ett eller kanskje to hovedtema var nok. For selv om en roman er en bredt anlagt fortelling, er ikke ungdomsromaner vanligvis så lange (denne romanen er 238 sider), slik at tema står i fare for å bli overfladisk behandlet når det er for mye som skal fortelles på forholdsvis liten plass.
Men boka er fin, passer nok best for jenter og kan anbefales til ungdom fra 13 år og oppover. Sofie og Saga går siste året på videregående, men framstår kanskje som om de hadde vært litt yngre?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar