søndag 27. september 2020

«Buffy By er inspirert : en spenningsroman» av Ingeborg Arvola

Illustrert av Nora Brech
Utgitt av Cappelen Damm 2020

Vi møter igjen Buffy fra «Buffy By er talentfull» (2019). Nå har hun lagt slalåmskiene på hylla, for selv om hun var skikkelig god til å stå på ski, var det veldig slitsomt å gå til trening, og mye tid gikk det også. Nå har Buffy lyst til å skrive en spenningsroman, for hun har skjønt at hun antakelig har talent for skriving. Og hvis hun skriver en spenningsroman som blir bestselger, så kan hun bli rik.
Broren Bobby har fått kjæreste, og siden de er som søsken flest, er det et konkurranseforhold mellom Buffy og Bobby. Derfor må Buffy også få kjæreste, og han må være noe mer eller viktigere enn Bobbys kjæreste. Da hun blir sammen med storebroren til Bobbys kjæreste, er hun fornøyd, for han er jo eldre! Viktor er en ordentlig bølle og bråkmaker, men det får gå.
Buffy, broren og mora er fortsatt fattige. Det er lite penger til mat, og det å være med på fritidsaktiviteter som koster noe, er bare å glemme. Ferietur er heller ikke noe de pleier å kunne unne seg. Men akkurat i sommer skal de kanskje få mamma med på noe gratis hun ikke kan si nei til...

Dette er underholdende og morsom lesning. At Buffy er fattig, og alvoret i denne situasjonen, kommer ikke så spesielt godt fram. Til det er fortellerstemmen for vittig og kjekk. Dette blir aller mest en gøyal bok om gøyale mennesker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar