fredag 25. mai 2018

«Dronen» av Tor Arve Røssland

Utgitt av Mangschou 2017

Thomas har flyttet litt ut fra Bergen sentrum sammen med mor og far. Dette etter en hendelse i byen, der Thomas ble overfalt av en gjeng og saken bare ble henlagt av politiet, til Thomas og foreldrenes store bestyrtelse.
Jo, det kjennes absolutt greit å legge byen bak seg og bo mer landlig til. Her er det også gode muligheter for å øve på å fly dronen han får i julegave. Den første turen han er ute med dronen, overværer og filmer han en motorsykkel og en bil som kjører om kapp, eller hva det egentlig er de driver med. Mens de holder på med råkjøringen, kommer det møtende trafikk, og det ender med en ulykke.
Etterpå blir Thomas oppsøkt av politiet som hevder bilulykken var en dødsulykke, men Thomas sier likevel ingenting om at han har filmet eller røper detaljer om hva han har sett.
Senere blir han kontaktet av rånerne, som roser ham for å ha holdt tett overfor politiet. Snart blir han betrodd en rolle i flere episoder med råkjøring og filming, og de som står bak har store planer...

Denne ungdomsromanen er støttet av Leser søker bok, og dette synes jeg er et godt eksempel på en vellykket lettlest bok. Her er det mye ytre handling, ganske lite persongalleri, korte setninger og enkelt språk. Og best av alt: Boka er både spennende og troverdig. Jeg ble helt oppslukt og hadde heldigvis anledning til å lese den i ett strekk. Aktuelle og viktige tema er bakt inn, så boka kan fungere som utgangspunkt for diskusjoner.

Kan trygt anbefales til ungdom, både gutter og jenter, fra ca 12-13 år og oppover.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hallo Anonym! Hva mente du med kommentaren "ost"? Kanskje du bare ville sjekke om jeg leser kommentarer? I så fall så vet du nå at det gjør jeg :-)

      Slett