lørdag 4. april 2015

«Krø» av Didrik Morits Hallstrøm

Utgitt av Cappelen Damm 2014.

Adam er bosatt i Oslo med samboer og hennes sønn. Han er tidligere narkoman, men greier seg fint nå, arbeider som spillutvikler og livet viser seg fra sin lyse side. Men så blir han kontaktet av bestefaren Ingvald. Han ligger for døden og vil gjerne møte Adam før han forlater verden. Adam vegrer seg for å dra til Krø, den forblåste vestlandsøya der Ingvald bor. Forholdet til bestefaren var aldri særlig godt, så hva vil gamlingen ham, egentlig? Og det passer så innmari dårlig å dra akkurat nå, da samboerens sønn får et tilbakefall av alvorlig sykdom. Men samboeren oppmuntrer ham til å dra, det er jo bare snakk om noen få dager. Så Adam reiser til Krø, og han har ikke vært lenge der før underlige og skremmende ting begynner å skje…

Denne grøsseren er godt skrevet og virkelig spennende, så lenge du kan gå med på de overnaturlige hendelsene som finner sted.
Romanen kan også anbefales til ungdom, fordi språket er lett og godt, og tema og persongalleri burde være noe ungdom også kan kjenne seg igjen i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar