lørdag 11. april 2015

«Du & jeg» av Katarina von Bredow

Oversatt av Gry Brenna
Utgitt av Gyldendal 2014

Andreas (snart 12) sliter litt med å spille den rollen han helst vil spille i klassen. De som er kulest, ser liksom ikke til hans kant, så han må nøye seg med å være sammen med de ukule – og faktisk regnes han nok som en ukul selv, skoleflink og nerd som han er.
Alicia vil være venn med ham, men bare når ingen ser dem. Dette blir vanskelig å sjonglere, synes Andreas, for han kjenner at han blir bare mer og mer interessert i henne, kanskje litt forelska, faktisk.
Ikke rart han kommer til å gjøre litt av hvert – både gode og dårlige ting – i håp om å få oppmerksomhet fra både Alicia og alle de andre som teller…
På hjemmefronten er det heller ikke så greit. Andreas oppdager ved en tilfeldighet at faren gjør svikefulle ting bak ryggen på mora og han, og dette kan ikke Andreas snakke med noen om, aller minst dem det gjelder mest. I stedet tenker han om faren at han er ”personen Christer”, og foretar også andre trekk for å holde faren på god avstand.


Dette er forståelsesfullt, fint og troverdig om hvordan det kjennes å være helt i startgropa av ungdomstida, skrevet i et lettfattelig, variert og rikt språk.

Boka er den første i en trilogi. Bok nummer to – Hun & han – har jeg allerede lest. Også den ei ren perle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar