mandag 24. juni 2019

«Beistet» av Per Schreiner

Utgitt av Tiden 2019

Etter en løpetur i skogen blir Knut bitt av et dyr, og deretter begynner kroppen å forandre seg. Han mister stemmen, på halsen får han noen merkelige nupper, han får bedre luktesans og en ubegripelig kjøttsult.
Til tross for endringene greier han å fungere sosialt så noenlunde både hjemme og på jobb, i alle fall en stund...

Dette var tankevekkende, litt skremmende og litt trist.
Det virker som Schreiner trives best med det lille formatet; denne romanen er bare 87 sider. Likevel rommer den mye, og setter i alle fall denne leseren en spesiell stemning.

4 kommentarer:

  1. Tankevekkende er alltid bra, men likte du den? Selv synes jeg det er utfordrende å lese historier som "ikke henger på greip" i forhold til virkeligheten, spesielt når jeg ikke er forberedt på det, siden settingen er "normal".

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tine og takk for kommentar :-) Jo, jeg likte boka, men kanskje savnet jeg litt av humoren, eller det positivt overraskende som jeg synes jeg har funnet i de andre bøkene av Schreiner. Jeg liker egentlig at bøker tar inn urealistiske elementer, bare det er gjort på en troverdig måte. Og det synes jeg det er her.

      Slett
  2. Denne likte jeg veldog godt! Jeg har lest alle bøkene til Schreiner og liker godt dette litt absurde som ofte er å finne i bøkene hans.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Beathe og takk for kommentar. Schreiner er en forfatter jeg "må" lese. Ikke alle bøkene hans har falt i smak (og det er også en jeg ikke har lest enda), men det gjorde denne. :-)

      Slett