onsdag 28. desember 2016

«Nei og atter nei» av Nina Lykke

Utgitt av Oktober 2016

Ingrid er gift med Jan. Sammen har de to voksne sønner. Til tross for at sønnene er voksne og burde ha flyttet ut for lengst, bor de fortsatt hjemme og oppfører seg som de bor på hotell. Ingrid begynner å bli kraftig irritert over oppførselen deres; de er jo bare hyggelige og vil snakke med henne når de trenger penger! Men best som hun opplever at livet har kjørt seg i et blindspor og ikke kan bli verre, så blir det nettopp det...

Til tider var denne romanen veldig morsom; jeg lo høyt noen ganger mens jeg leste. Men den muntre starten gikk over til - summa summarum - å bli ganske deprimerende lesning. Boka handler om Hanne i tillegg til Jan og Ingrid. Hanne er en femten år yngre kvinne som Jan innleder et forhold til. Tilfeldigheter og slapp moral: vips, så kan livet ditt være snudd på hodet.

Romanen har altså tre hovedpersoner, synsvinkelen og sympatien veksler mellom de tre. Romanen er kanskje mest av alt en mulig forklaring på hvordan tilsynelatende greie forhold (og liv!) kan omkalfatres av tilfeldigheter og slapp moral.

2 kommentarer: