onsdag 28. desember 2016

«Harry Potter og barnets forbannelse»

Basert på en original ny historie av J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne : et nytt skuespill av Jack Thorne

Oversatt av Torstein Bugge Høverstad
Utgitt av Cappelen Damm 2016

Harry Potter er blitt en voksen mann, han er gift med Gulla og de har tre barn sammen. Han har et litt anstrengt forhold til Albus, den yngste sønnen.
Albus overhører en samtale mellom faren og Anton Djervell, der Anton anklager Harry for manglende vilje til å bidra for å få tilbake Antons sønn, Fredrik Djervell, som døde i tretrollmannsturneringen i 1994. Da Anton blir avvist av Harry, bestemmer Albus seg for å gjøre en innsats for at Anton skal få sønnen sin tilbake. Sammen med kameraten Scorpio Malfang drar han - ved hjelp av en tidsvender - tilbake i historien for å gjøre om på hendelsene, slik at Fredrik kan oppstå fra de døde...

Dette er et skuespill, med replikker og scene-anvisninger, så dette blir nokså annerledes fra hvordan det oppleves å lese de andre bøkene om Harry Potter. Jeg synes det var mye spennende her, og innholdet kjentes tro mot Rowlings univers og karakterer. Kanskje synes jeg Hermine, Ronny, Gulla og Harry framstilles litt vel sukkersøtt noen steder, og kanskje synes jeg tidsklusset blir i overkant innfløkt å forholde seg til, men alt i alt en fin leseopplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar