lørdag 10. september 2016

«Alltid tilgivelse» av Anne B. Ragde

Utgitt av Oktober forlag 2016

Vi møter igjen Torunn og de andre som er igjen av Neshov-familien fra romanene Berlinerpoplene, Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger. Det er gått tre år siden Torunn reiste fra Neshov. Disse årene har hun levd sammen med Christer i et hus i skogen et sted ikke så langt fra Oslo. De har delt interessen for hunder, men Christer har ikke vært bra for henne, notorisk utro som han er. I Alltid tilgivelse får Torunn nok av Christers utroskap og stikker fra hele greia. Tilværelsen med Christer har uansett hatt preg av midlertidighet, møblene hennes har vært lagret hos moren, hun hadde bare få private eiendeler med til huset hans. Hun arvet gården Neshov etter faren, meningen har hele tiden vært å selge gården, men så har ikke skjedd. Nå bestemmer hun seg for å flytte dit og ta over gården.

Det er gått en del år siden Ligge i grønne enger kom, men jeg husker godt de mest markerte karakterene, Torunn, Margido, Erlend og Krumme. Det er mennesker man blir glad i og har lyst til å følge videre. Jeg synes dette var en lettlest og hyggelig roman. Den graver ikke veldig dypt, men noen steder gransker den følelser og tanker, og stort sett er dette interessante partier som tilfører romanen noe mer substans.
Noen partier i romanen er i overkant enkle, andre er egentlig kjedelige; det er mye detaljer om mat, vasking og opprydding her - en litt strammere regi kunne gitt en enda bedre roman.
Boka ender slik at det åpner for en fortsettelse, og gjerne for meg! Som sagt er jeg blitt glad i disse personene og vil gjerne vite hvordan det går med dem videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar