mandag 5. september 2016

«En shopoholiker til unnsetning» av Sophie Kinsella

Oversatt av Carina Westberg
Utgitt av Gyldendal 2016

I denne åttende boka om Rebecca Brandon (født Bloomwood) er hun fortsatt i Amerika. I slutten av forrige bok forsvant faren hennes sammen med Tarkie, ektemannen til Susan, Rebeccas bestevenninne. Nå legger Rebecca ut på en redningstokt sammen med mannen Luke, datteren Minnie, moren, morens venninne Janice, Susan og hennes nye venninne Alicia, som Rebecca i sitt stille sinne har gitt mellomnavnet Bitch. Det er flere i flokken som sliter med knuter på tråden til sine forbundsfeller, og Rebecca gjør sitt beste for å løse opp flokene.

Jeg ble ikke overveldende begeistret for denne romanen. Handlingen føles nokså tynn, og persongalleriet føles overlesset. Jeg greier stort sett å holde personene fra hverandre, men de får altfor lite spillerom etter min smak; flere er jo av typen som tar stor plass og da er det dumt at de ikke får kommet mer til sin rett.

Hvis det kommer flere bøker om shopoholikeren Rebecca kommer jeg vel til å lese dem, men det kan virke som om ideen begynner å bli noe oppbrukt nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar