søndag 11. september 2016

«Inn i labyrinten» av Sigge Eklund

Oversatt av Heidi Grinde
Utgitt av Schibsted 2015

11-åringen Magda forsvinner hjemmefra mens foreldrene er på en restaurant like i nærheten og spiser sen middag. Det kommer fram at foreldrene kanskje ikke har vært spesielt opptatt av barnet sitt, men mer opptatt av karrierene sine og sitt eget skrantende kjærlighetsforhold. Hvem har tatt Magda, og hvor ble det av henne?

Fortellerperspektivet i boka skifter mellom Åsa (Magdas mor), Martin (Magdas far) og to andre hovedpersoner. Sakte avdekkes hva som har skjedd i tiden opp mot Magdas forsvinning, iblandet at vi får høre hva som skjer i tiden etter at Magda er blitt borte. Dette er ingen tradisjonell kriminalroman, mer en psykologisk spenningsroman, der enkeltmenneskenes tanker, følelser og handlinger, samt samspillet dem imellom står i hovedsetet.

Romanen fenget absolutt interessen; jeg leste hele tiden videre fordi jeg ble nysgjerrig på hvordan alt hang sammen. Noen partier kunne nok vært beskåret, og måten historien er sydd sammen med ganske mange hopp i tid og mellom de ulike hovedpersonene, gjør den litt forvirrende å lese. Men alt i alt var dette en god leseopplevelse; en spennende bok som kan anbefales til den som ønsker noe litt mer å bryne seg på en de enkle kriminalhistoriene der alt følger en bestemt oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar