tirsdag 31. mai 2016

«Det hjelper ikke å blunke» av Lene Ask


Utgitt av Gyldendal, 2016

Lilly synes om seg selv at hun er stygg. Hun er nemlig født med såkalt hareskår, og vil for alltid ha et arr i leppa. Men så lenge hun er flink til å løpe, betyr ikke utseendet så mye. Hun elsker å trene, særlig sammen med kameraten Are - de henger masse sammen, er rett og slett veldig gode venner.
Men så kjenner Lilly en dag at det er en ny følelse inni henne når hun ser Are. Å, nei! Hun vil ikke bli forelska! Forelskelse kan ødelegge vennskapet. Hun fortjener uansett ikke en så fin gutt som Are - hun som er så stygg selv. Men hvordan skal hun greie å være som før mot Are, når denne nye følelsen kribler og kiler inni henne?

Dette er en fin og engasjerende ungdomsroman om pubertet og forelskelse. Man trenger ikke ha hareskår eller være spesielt stygg for å kjenne seg igjen i tankene og kvalene som Lilly har. I puberteten skjer det store endringer både inni og utenpå; det er ikke alltid lett å holde tritt med hvem og hvordan man er til enhver tid. Og mange sliter med selvfølelsen, tenker at man ikke er verdt noe, at ingen bryr seg om en.

Jeg tror boka vil interessere jentene mest, fra 11-12 år og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar