søndag 27. oktober 2019

«Formildende omstendigheter» av Chris Tvedt

Utgitt av Gyldendal 2019

Forsvarsadvokat Mikael Brenne er tilbake. I årets roman skal han forsvare Nina Sunde som har drept ektemannen. I nødverge, hevder forsvaret. Brenne er sikker på å vinne saken, men under rettssakens gang kommer det fram at Nina har løyet og saken ser ikke lenger så enkel ut. Nina har en forklaring på løgnen sin, som dessverre ikke virker særlig plausibel, men heller for usannsynlig til at noen tror på henne. Brenne bestemmer seg likevel for å undersøke om det kan være noe sant i historien hennes, og etter hvert avdekkes uhyrlige forbrytelser...

Jeg har lest alle romanene med Mikael Brenne i hovedrollen, og årets er den åttende i rekken, etter hva jeg regner meg fram til. Jeg liker Tvedts "advokatkrim", det er tydelig at han kjenner miljøet og vet hva han skriver om; spesielt scenene i rettssalen synes jeg er interessante.
Man kan innvende at årets roman tar en litt usannsynlig vending, men spennende er det i alle fall. Og jeg ble overrasket, det er også sånt man setter pris på med en kriminalroman, dette at man ikke umiddelbart gjetter sammenhengen.

I hovedsak er det Mikael Brenne selv som forteller i romanen, men det er enkelte kapitler der Brenne ikke selv er til stede, der en usynlig og allvitende forteller har ordet.
Lettlest og underholdende krim, som også har noe til de som liker å lese om privatlivet til helten.

2 kommentarer:

 1. Høres ut som han har en vri som gjør historien "ny". Gleder meg, står i kø på biblioteket :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine, og takk for at du legger igjen kommentar :-)
   Dette synes jeg er en av de bedre Mikael Brenne-bøkene, så bare gled deg :-)

   Slett