fredag 19. januar 2018

«Killerinstinkt» av Thomas Enger

Utgitt av Kagge forlag 2017

Evens kjæreste, Mari, blir funnet drept på Fredheim videregående skole, dagen etter revypremieren. En jevnaldrende gutt, Johannes, blir også funnet død et annet sted på skolen. Mistanken rettes umiddelbart mot Even, siden Mari slo opp med ham kort tid før, og det kan være at hun slo opp fordi hun var interessert i Johannes? Dessuten er det en fyr som sier han har sett Even på skolen den kvelden. Ille går til enda verre, da denne fyren også blir funnet drept. Even vet at det som blir hevdet om hans tilstedeværelse på skolen den kvelden er løgn, men hvordan bevise det? Og hvem er det som har tatt livet av de tre?

Dette er en kriminalroman for ungdom, spekket med action, konfliktfylte scener og mistenkelige personer. Jeg synes handlingen blir for usannsynlig til at jeg greier å leve meg helt inn i den, og jeg synes språket bærer preg av hastverksarbeid. Det er potensiale her for å få mer flyt og variasjon i språket. Men: I en handlingsdrevet roman som dette, og med ungdom som målgruppe, tror jeg det er få som tenker over at språket kunne vært bedre.

Selv om jeg personlig ikke ble overbegeistret for denne, så kommer jeg til å anbefale den for ungdom som spør etter en spennende bok. Boka er blant de nominerte til Uprisen 2018.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar