fredag 31. august 2012

«Se Norges blomsterdal : livet, døden og koret» av Ingrid Bjørnov

Utgitt av Vega forlag 2012
Illustrasjoner av Lisa Aisato

Ingrid Bjørnov var med i Oppsal skoles pikekor fra hun var ni til hun var fjorten år – år som satte spor!
I denne boka forteller hun om musikkens og sangens betydning i både hennes og andres liv, og kjærligheten hun har til korsang især. I boka er Bjørnov ganske personlig, slik hun deler med oss fotografier fra familiens fotoalbum, sammen med historier både om seg selv og enkelte familiemedlemmer. Hun har også med litt musikkhistorie og interessante fakta om musikk, som viser hvordan musikken kan ta over der ordene slutter og bety så mye for så mange.

Korsangere kommer til å le gjenkjennende til mye av det som står i boka; det slår meg at dette må være en midt-i-blinken gavebok til både forhenværende, nåværende og potensielle korsangere. Bjørnov skriver lett, humoristisk og godt – det er bare å lene seg tilbake og nyte.

Til slutt et utdrag fra boka, s 40:
«Korfolk er et jovialt folkeferd det er lett å få øye på i det offentlige rom, for eksempel i busskø. Der andre ventende rastløst skifter vekten fra det ene til det andre beinet, vil en korsanger stå fjellstøtt og urørlig i en slags på-stedet-hvil-posisjon. Middels bredbeint på lydløse sko med lav hæl plasserer sangeren seg med vekten jevnt fordelt på begge føtter og med en liten svikt i knærne for ikke å belaste ryggen. Armene henger ledig langs siden. Strikk i livet og frie luftveier. Klassisk korposisjon er det nærmeste man kommer stabilt sideleie i oppreist tilstand.»

4 kommentarer:

 1. Ja, helt enig! Dette er en praktbok på alle måter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar, RoseSommer! Praktbok er ordet! :-)

   Slett
 2. Min far hadde nok hatt stor glede av denne boken... Bare så synd den ikke finnes på lydbok, dette er tross alt en mann som kjører 60 mil bare for å dra på korøving.

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow - faren din er virkelig en ivrig korsanger! :-)
   Boka hadde sikkert vært fin som lydbok (kanskje en ide for forlaget?) - hører for meg de fine musikkinnslagene som måtte med - samtidig er dette en bok til å bla i og ta inn gjennom synssansen, med gamle familiebilder, artige illustrasjoner og forseggjorte oppslag.

   Slett