fredag 10. juli 2020

«Hvert skritt du tar» av Lisa Jewell

Oversatt av Anita Garmannslund
Utgitt av Cappelen Damm 2020

Joey (eller Josephine) vender hjem etter fire år i utlandet. Fra utenlandsoppholdet har hun med seg ektemannen Alfie, som hun kanskje giftet seg litt forhastet med. De flytter inn til Joeys bror, Jack, som er gift med Rebecca. Huset deres er romslig og Jack vil gjerne ha dem hos seg. I det minste til de har fått seg gode jobber og råd til å etablere seg.
Da Joey treffer en av naboene, den respekterte rektoren Tom Fitzwilliam, kjenner hun en sterk og nesten uimotståelig dragning mot ham. Det er noe ved ham, noe veldig tiltrekkende; det betyr ingenting at han er mye eldre enn henne, er gift og har en sønn som snart er voksen.
Bess, en av elevene ved Toms skole er også veldig betatt av Tom. Hun er bare femten, og venninnen Jenna forsøker å passe på henne og hindre henne i å gjøre noe dumt. Til sin forskrekkelse oppdager hun at rektor Tom ser ut til å ha noen skjelett i skapet, og det blir enda viktigere for henne å holde Bess unna ham...

Lisa Jewell er en engelsk forfatter som jeg kjente til som forfatter av feelgood- og kjærlighetsromaner. Jeg har ikke vært fristet til å lese noe av henne tidligere, men da jeg leste vaskeseddelen syntes jeg denne virket spennende, for psykologiske thrillere er noe jeg kan like. Spenningen er godt porsjonert utover, slik at jeg holder på nysgjerrigheten og ønsker å lese videre. Og løsningen på saken kom overraskende, så forfatteren har lyktes i å lure meg til å se dit hun vil. Lett og underholdende spenningsroman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar