fredag 12. april 2019

«Skyggefødt» av Jan Tore Noreng

Utgitt av Gyldendal 2014

Fire ungdommer er på rømmen fra en institusjon for såkalt vanskeligstilt ungdom - Pia, Kalle, Andreas og Jon. De har stukket av i bil, for Kalle kan kjøre, selv om han ikke har fylt 18 enda. De ender opp på en fraflyttet gård som ligger avsides til. Først er det bare fart og fest - de har med brennevin, litt mat, og de nyter friheten. Men så begynner det å skje merkelige ting, farlige ting...
Andreas hevder det må være underjordiske som misliker at de kommer og forstyrrer, men de andre bare blåser av det. Men hvis det ikke er underjordiske der, hva er da forklaringen på alt det merkelige som skjer?

Dette er en skikkelig grøsser for ungdom. Personlig synes jeg det går litt vel vilt for seg til at jeg synes det virker sannsynlig - og da får jeg ikke til å leve meg helt inn i det. Men kanskje er det bra at jeg synes det er usannsynlig, for da er det lett å riste det av seg etterpå med at "det er jo bare oppdikta".

For gutter og jenter i alderen ca 12 år og oppover.

2 kommentarer:

 1. Jeg leser mye ungdomslitteratur, og reagerer ofte på at mye passer mitt middelaldrende hjerte perfekt, hvordan treffer boken da ungdommen? Takk for fin omtale, denne har jeg ikke lest eller hørt om. God påske Randi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine, og takk for kommentar! Interessant det du spør om; hvordan treffer bøkene ungdommen, når vi middelaldrende liker dem godt? Noen mener vi alltid er unge inni, og det tror jeg på.
   Men for å treffe oss, må kanskje bøkene handle om "evige" ting/klassiske tema?
   Jeg glemte å nevne at jeg tok med meg denne boka hjem, fordi jeg leste #alfahann av samme forfatter, ei bok jeg likte godt.
   God påske til deg også, Tine! Håper du får lest mange gode bøker i påska :-)

   Slett