torsdag 7. februar 2019

«Leo» av Katarina von Bredow

Oversatt av Line Almhjell
Utgitt av Kagge forlag 2019

Leo går i klassen til Ellinor. De bor i nærheten av hverandre og tar ofte følge til skolen. Og de deler en felles interesse, nemlig klatring. Men ingenting er som før etter at Viktor har kommet flyttende. Viktor tok hele klassen med storm; fra første dag virker det som han kjenner seg hjemme og blir venn med alle. Særlig Ellinor. Leo plages av sjalusi, og det at han kjenner seg utestengt og til overs. Han spionerer litt på Viktor og finner ut noe ufordelaktig om ham, men Ellinor reagerer ikke som forventet når han forteller henne om hva han har funnet ut...

Dette er en oppfølger til boka Ellinor fra 2018. Det handler om de samme jentene og guttene, men nå ligger fortellerperspektivet hos Leo.

Von Bredow virker nærmest å ha spesialisert seg på å skrive om jenter og gutter i brytningen mellom barn og ungdom. Leo er 12 år, Ellinor har fylt 13.

Om den forrige boka skrev jeg "kanskje mest for jentene?", men siden det er en gutt som er hovedperson i denne, så kanskje er denne mer for begge kjønn?

Engasjerende om vennskap, forelskelse og familieforhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar