søndag 10. februar 2019

«En helt vanlig familie» av Mattias Edvardsson

Oversatt av Jørn Roeim
Utgitt av Gyldendal 2019

Presten Adam, juristen Ulrika og deres datter Stella på 19 år utgjør en helt vanlig familie. Men da Stella blir varetektsfengslet, mistenkt for drap, er det ingenting som er helt vanlig med denne familien lenger. Stella kan da ikke ha tatt livet av noen, kan hun vel? Riktignok har hun gjennom oppveksten hatt problemer med å tøyle temperamentet sitt, men så ille kan hun vel ikke ha fått det, at hun har tatt livet av noen? Eller?

I denne kriminalromanen forteller først Adam, deretter Ulrika, og til slutt Stella selv. Sakte skrelles løken, lag for lag plukkes vekk, vi får tildelt informasjonen litt og litt. Vi får etter hvert innsyn i at Stella kanskje ikke har vært den enkleste å hanskes med; og det kan hende vi begynner å lure på om hun faktisk kan være skyldig likevel.

Romanen er bygd opp på en finurlig og lur måte; det er hentet maksimalt med spenning ut av en i utgangspunktet ganske enkel historie. Jeg lot meg engasjere, selv om jeg innimellom syntes det ble litt for mye detaljer og utviklingen av historien gikk litt vel sakte.

2 kommentarer:

  1. Denne hørte jeg på lydbok, og likte godt det jeg hørte. Synes som deg, at oppbyggingen av historien var god, og den holdt meg interessert og engasjert gjennom hele lesingen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tine, takk for kommentar :-) Ja, dette var en fiffig oppbygd historie.

      Slett