lørdag 8. desember 2018

«Jeg har mer jeg vet du vil like» av Marte Magnusdotter Solem

Utgitt av Aschehoug 2018

Det er sommer. Silje tar kjæresten Erik med seg til familiens feriehus. De to har blitt kjent gjennom felles sommerjobb og ganske nylig blitt sammen, og Silje er egentlig litt usikker på om de faktisk er kjærester, eller om de bare er sammen på en slags prøve? Hun gleder seg uansett til å være alene med Erik i huset familien har etter farmor; farmor var hun sterkt knyttet til, men nå er hun dessverre død. Silje sørget veldig da hun døde og savner henne fortsatt.
De har bare vært i feriehuset et døgn da faren ringer og spør om eller rett fram sier at han, Marianne og Siljes halvsøster Lerke må få komme til feriehuset de også; det er for urolig der de er nå.
Slik får Erik møte Siljes familie på et veldig tidlig stadium i forholdet. Det er utfordrende på mange måter, og mest for Silje. Hun har et litt anstrengt forhold til stemora Marianne, og ikke minst den brautende broren hennes Stein, som også dukker opp. Kan det skjøre nye forholdet til Erik tåle omgang med Siljes familie, og ikke minst den personen hun selv blir sammen med familien sin?

Solem debuterer med denne romanen, og det er en god debut. Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i dette familiedramaet. Hensynene man må ta til mennesker man omgås, selv om man ikke har lyst. Den vanskelige balansegangen i forsøk på å gjøre alle fornøyde. Hvordan man fort faller for fristelsen til å spille en annen enn man er for å holde på interessen til en kjæreste man er redd skal miste interessen og fly videre.

Romanen bør passe fint for ungdom også, da det er unge voksnes liv og utfordringer som tas opp.

2 kommentarer:

  1. Flott omtale! Denne har jeg også les, og likte den veldig godt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og takk for kommentaren, Tine. Fint å høre at du også likte denne :-)

      Slett