torsdag 17. mars 2016

«I morgen er alt mørkt : Marlens historie» av Sigbjørn Mostue

Utgitt av Cappelen Damm 2015

Det går en farsott over verden. De som smittes blir "forrykte" og går til angrep på andre mennesker med ubegripelig følelseskulde og fysisk styrke. Nå har farsotten nådd Norge. Marlen har fulgt med i nyhetene og vet at verden slik de kjenner den vil opphøre å eksistere, og kaos vil herske i stedet. Likevel gir hun ikke opp. Sammen med venner og gjenlevende familiemedlemmer slåss hun for å overleve.

Denne ungdomsromanen er del to av en serie; jeg vet ikke om det er sagt eller skrevet noe om hvor mange deler serien skal telle når den står ferdig. Den første boka heter «I morgen er alt mørkt : Brages historie». Jeg har ikke lest første del, men følte ikke at jeg manglet informasjon eller bakgrunn for å komme inn i historien. Dette er en svært spennende roman, men både voldsom og motbydelig; den ene groteske scenen etter den andre utspiller seg. Mens man leser kan man ikke slappe av, man vet aldri hva som kan skje av grusomheter allerede på neste side, eller i neste avsnitt!

Ikke for sarte sjeler, men absolutt anbefalt for den som tør å forestille seg hva som kan skje dersom en slik forferdelig epidemi skulle ramme jordens befolkning.

For ungdom ca13 år og oppover.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar