fredag 1. januar 2016

«Girl online» av Zoe Sugg

Oversatt av Hilde Stubhaug
Utgitt av Aschehoug 2015

Penny (15) har funnet ut at å blogge anonymt er en fin ting. På bloggen tør hun å være seg selv helt uten forstillelser, og det er befriende. Etter å ha vært med i en ulykke med moren og faren, og selv om alle kom uskadd fra det, har hun utviklet panikkangst. Angstanfallene skremmer og hemmer henne i dagliglivet. Da hun tar mot til seg og blogger om anfallene, får hun oppmuntrende tilbakemeldinger som blant annet gir henne innsikt i at det kan være mange flere enn henne som sliter med angst, og dette føles som en stor trøst.
Livet ser ut til å vende i hundre prosent positiv retning for Penny, ikke minst da hun og bestevennen Elliot får være med foreldrene hennes til New York i forbindelse med jobben deres som bryllupsplanleggere. Der opplever Penny virkelig store, skjellsettende ting som får henne til å blomstre av lykke. Spørsmålet er bare om denne fantastiske lykken kan vare...

Dette er en underholdende ungdomsroman om kjærlighet, blogging, nettroll, vennskap og fiendskap. Kanskje er det vel sukkersøtt her og der, og noe virker altfor godt til å være sant, men lar du deg rive med får du en fin, opplevelsesrik reise sammen med Penny.

Fin feelgood for jenter i alderen 12-13 og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar