onsdag 23. september 2015

«Will Grayson, Will Grayson» av John Green og David Levithan

Oversatt av Stian Omland og Tonje Røed
Utgitt av Gyldendal 2015

Will Grayson er bestevenn med Tiny Cooper, en diger homofil gutt med hang til å forelske seg stadig vekk og en egen evne til å få veldig mye i verden til å dreie seg om ham selv. Men han har og viser masse omsorg for vennene sine, og hvem vet: Kanskje Will Grayson gjør rett i å følge Tinys kjærlighetsråd?
Den andre Will Grayson bor et helt annet sted, men på grunn av visse omstendigheter møtes de to Will Grayson'ene i en pornosjappe. Og gjennom Will Grayson den første får også den andre Will Grayson møte Tiny, og heller ikke han stiller seg likegyldig til "go'klompen"...

Dette var en veldig sjarmerende bok, språket flyter godt, er fargerikt og preget av humøroverskudd. Tiny er en person du som leser heller ikke stiller deg likegyldig til, og det er andre personligheter også, som er fine bekjentskap.

De to Will Grayson-ene veksler på å fortelle i hver sine kapitler. Will Grayson II har ikke funnet shift-tasten på PC-en, for teksten har ingen store bokstaver. I starten var dette litt uvant, men jeg vente meg til det etter hvert. Jeg er uansett ikke sikker på om jeg ser poenget i å droppe store bokstaver, men det kan jo være gjort sånn fordi man lettere kan skille de to stemmene fra hverandre.

KANSKJE likte jeg ikke slutten like godt som jeg likte resten av boka, men dette er helt klart en anbefalelsesverdig ungdomsroman!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar