torsdag 28. mai 2015

«Den ene pluss en» av Jojo Moyes

Oversatt av Elisabeth Haukeland

Utgitt av Bastion 2014

Jess er alenemor for datteren Tanzie og Nicky, ektemannen Martys sønn fra et tidligere forhold. Ektemannen flyttet hjem til moren sin for et par år siden, og de vet nok både Jess og han, at forholdet mellom dem er over. Jess skulle bare ønske han kunne bidra noe mer økonomisk, for hun sliter virkelig med å få endene til å møtes, selv med to jobber. Men hun skjønner at det er vanskelig for ham, arbeidsløs som han er, og med psykiske problemer.
Ed står i fare for å miste alt etter å ha opparbeidet seg en solid karriere. For å bli kvitt en slitsom kjæreste ga han tips om aksjer det kunne lønne seg for henne å kjøpe. Mens han venter på å bli tiltalt for innsidehandel, er han suspendert fra stillingen sin.
Tilfeldig dumper Jess og Ed borti hverandre, og Ed bestemmer seg for å hjelpe Jess når hun plutselig får behov for skyss til Skottland, der datteren skal delta i matteolympiade og forhåpentligvis vinne nok premiepenger til at hun kan starte på privatskole.


Etter å ha lest «Et helt halvt år» - som er ei bok som gjør inntrykk og som man husker lenge – vegret jeg meg for å gå løs på denne. Jeg tenkte at «Den ene pluss en» aldri i verden kunne være like bra. Den er nok ikke på samme nivå, men den er så annerledes at det er urettferdig å sammenlikne, og veldig sjarmerende. Et par steder ble det litt vel klisjepreget, og språklig kunne man sikkert jobbet enda bedre for god flyt, men alt i alt var dette en fin leseopplevelse, romantisk og sjarmerende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar