lørdag 23. november 2013

«Easy» av Tammara Webber

Jacqueline er ikke i særlig festhumør og drar tidlig fra halloweenfesten; det er ikke så lenge siden kjæresten slo opp med henne, en hun har hatt i tre år og som hun følte seg trygg på at hun hadde noe varig med. Hun har tatt på seg å være sjåfør til festen i kveld, derfor sender hun SMS til venninna og ber henne ringe eller sende melding når hun vil hjem, så skal hun hente henne.
Ved bilen hender det forferdelige; hun blir brutalt dyttet overende og inn i bilen av Buck, en hun kjenner fra universitet, men aldri har tenkt noe vondt om - han legger seg tungt over henne, det er umulig å komme løs. Akkurat idet overfallsmannen ser ut til å lykkes med å gjennomføre voldtekten, blir han trukket ut av bilen av en ukjent redningsmann. Buck får skikkelig bank og Jacqueline blir skysset hjem etterpå av Lucas, som redningsmannen heter.
Siden er det som om denne Lucas dukker opp overalt. Jacqueline oppdager at han følger de samme sosøk-forelesningene som henne. Han sitter bakerst i auditoriet, og for det meste opptatt med å tegne ser det ut til. Jacqueline foretrekker gutter som er flinke og vil noe, så selv om Lucas er kjekk, tror hun ikke han er noe særlig å samle på. Men så dukker han opp i enda flere sammenhenger, og hun begynner etter hvert å kjenne at hun kanskje er litt interessert i ham likevel. Og når han forvirrer henne, ved både å virke interessert og opptatt av å holde henne på en viss avstand, bidrar dette til å gjøre henne ekstra nysgjerrig...
Dette er ei kjempefin bok! Kjærlighetshistorien er engasjerende og romantisk, lagt opp slik at spenningen holder seg hele veien. Personene kan kanskje virke i overkant «perfekte», men likevel opplever jeg dem som troverdige.
Stemningen i romanen minner meg om både «Perfekt kjemi» av Simone Elkeles og Gayle Formans bøker «Hvis jeg blir» og «Da jeg lot deg gå».

Kort sagt: Anbefales!

1 kommentar:

  1. Er snart ferdig med å lese denne boka, og jeg synes den er god. Den tar også opp det å klare å sette grenser, selvforsvar og hvordan man griper tak i situasjonen om man blir utsatt for et overgrep. Godt og engasjerende skrevet.

    SvarSlett