onsdag 6. oktober 2010

«Bare ikke deg» av Katarina von Bredow


Denne ungdomsromanen handler om Emma. Hun har nettopp flyttet for seg selv, jobber på kafé og har en alle tiders bestevenn ved navn Markus. Markus og Emma har et tett og nært forhold, uten å være kjærester, og uten at Markus er homofil. Dette er spesielt, og de merker at de må trå varlig for ikke å ødelegge dette vennskapet.
Emma blir forelsket i Adrian, kjæresten til bestevenninnen Ellinor. De føler en gjensidig, sterk tiltrekning, og greier ikke helt å motstå hverandre, selv om de kjenner at et forhold mellom dem – startet opp i utroskap, fortielser og løgn – aldri ville bli riktig.

Jeg tror mange unge vil kjenne seg igjen i denne boka, selv om jeg håper at ungdom flest ikke tar så lett på det å ha sex og bruke dop, som noen av personene i boka gjør.
Forfatteren kunne kanskje konsentrert seg om temaet balansering vennskap/kjærlighet sammen med utroskap, og personkarakteristikkene kunne sikkert vært dypere og mindre klisjépreget, men alt i alt kjente jeg at jeg ble fenget av boka og måtte stadig lese videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar