mandag 29. august 2011

«Jakten på den perfekte ponnien» av Sissel Chipman

Utgitt av Gyldendal 2011

Idunn er tolv år gammel, og har en litt spesiell familiesituasjon. Siden mora hennes døde da hun var liten, bor farmor hos henne, faren Reidar, storesøsteren Frøya og lillebroren Brage, og det er farmor som tar hånd om hus, hjem og mye av barneoppdragelsen.
Idunns far sier at Idunn skal få en ponni, men farmor er ikke særlig begeistret for ideen. Hun synes Idunn er for ung, og hun som ansvarlig husmor vil helst ikke ha flere forpliktelser. Til slutt lar farmor seg likevel overtale, så da gjenstår det bare å se om Idunn, godt hjulpet av venninna Sara, klarer å finne drømmehesten sin…

Dette er en fin og hyggelig fortelling som passer for dyrekjære jenter. Gutter kan nok også lese boka, men det er helst jenter som vil kjenne seg igjen, siden hovedpersonene er jenter.

Det er Idunn selv som forteller, og språket flyter lett og greit, og sammen med hovedsaklig lyse og lette tema, gjør dette boka lettlest.
Boka slutter på en måte som lover en fortsettelse, og jeg sier ja-takk til flere bøker om Idunn og hennes hesteopplevelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar