tirsdag 2. november 2021

«Sangria i parken» av Nils-Øivind Haagensen

Oktober forlag 2021

Aksel har kommet seg ut av leiligheten og sitter nå i parken. Etter en stund kommer kameraten Bent, og så kommer Maiken. Aksel har vært litt sammen med Maiken før, og skulle nok gjerne ønsket at de kunne vært kjærester, men nå er det altså Bent som er sammen med henne. Maiken har lyst på rødvin, men Aksel og Bent har bare øl. Bent stikker bort på polet etter rødvin. Da han kommer tilbake, ser Aksel at han stikker hånda mellom beina på Maiken og tar på hennes private deler. De er jo sammen, hun ser ikke ut til å reagere på det, men Aksel stusser, og etter hvert som han tenker mer over det, synes han det er for ille bare å la dette passere.
Det som kanskje bare var en liten sak, blåser seg opp til å bli en mye medieomtalt varslingssak. Aksel får mye oppmerksomhet, både positiv og negativ, fordi han slik protesterer mot menns uakseptable oppførsel rettet mot kvinner.

Dette var en svært interessant og tankevekkende bok. Det dukker opp episoder fra Aksel og kameratenes felles fortid som er med og belyser hvorfor det til slutt sprekker for Aksel. Boka er spennende også, for det er ikke lett å gjette seg til hvordan historien skal utvikle seg. 

2 kommentarer:

  1. Så flott omtale, gøy at du har lest denne. Jeg likte den veldig godt, og ser på den som en av de viktige bøkene hvis du vil nyansere ditt syn på omdiskuterte tema i samfunnet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tine, og takk for kommentar :-) Godt å høre at flere har oppdaget denne boka :-)

      Slett