lørdag 16. oktober 2021

«Elskeren» av Helene Flood

Aschehoug forlag 2021

Rikke bor med ektemannen Åsmund og barna Emma og Lukas i en firemannsbolig i Kastanjeveien på Tåsen, som framstår som et på alle måter harmonisk og fredelig bosted. Naboene omgås hverandre på vennskapelig plan, akkurat passe nært til at det er hyggelig uten å bli klamt. Så skjer et drap. Den som blir drept er en Rikke har hatt et hemmelig forhold til, og dørloggen til hoveddøra i huset viser at det mye sannsynlig er en fra innsiden som har begått drapet. Rikke kan ikke holde hemmeligheten sin skjult for politiet, men hun vil ikke røpe akkurat alt. Det blir en vanskelig balansegang mellom å fortelle nok til at politiet kan finne drapsmannen, men ikke så mye at hun eller familien blir alt for skadelidende.

Av samme forfatter har jeg lest Terapeuten (2019). Den var jeg ikke så begeistret for, selv om den også hadde gode partier, men årets roman synes jeg er spennende hele veien. Persongalleriet er oversiktlig, jeg liker også at store deler av handlingen er konsentrert om firemannsboligen på Tåsen. Siden det er Rikke som forteller, holdes spenningen ved like helt til slutten av romanen - i løpet av romanen har jeg som Rikke mistenkt alle som bor i huset, men løsningen er likevel overraskende. Dette synes jeg var elegant løst; dette var nervepirrende.

2 kommentarer:

 1. Å ja, denne likte jeg godt også. Vi var seks venner på ferie i sommer, og jeg tror i alle fall fem av oss leste, og likte den :)
  Ønsker deg en fin søndag Randi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren, Tine. Lett å anbefale denne boka, ja :-)

   Slett