søndag 4. juli 2021

«Litt død rundt øynene» av David Ärlemalm

Oversatt av Gøril Eldøen
Aschehoug 2021

Arto er eksnarkoman. Før var han sammen med Sofia, da ruset de seg begge, men da hun ble gravid kuttet hun ut rusen. Arto forsøkte også å slutte, men han greide ikke i lengden å holde seg unna stoff.
Sofia tok så å si hånd om datteren Bodil alene; Arto fikk bare være sammen med Bodil noen timer i uka. Men så skjedde det fryktelige, til tross for at hun var ferdig med narkotika, døde Sofia av en overdose.
DA klarte Arto å slutte med stoff, for da måtte han ta seg av datteren. Han sluttet også å jobbe for kjeltringen Janne, fikk seg ærlig arbeid i stedet.
Som tidligere narkoman blir man dessverre fort mistenkt for både det ene og det andre, og selv om Arto ikke har ruset seg på lenge, ELLER gjort noe galt, mister han jobben fra den ene dagen til den andre. Da er veien kort tilbake til Janne og biltyveriene han holdt på med før og er så god til.
Men det er et farlig spill; han må for all del ikke bli tatt, og han må for all del ikke bli fristet til å ruse seg igjen; han kan ikke risikere at han og Bodil mister hverandre...

Engasjerende om en enslig far som har oddsene mot seg, men som ikke gir opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar