lørdag 26. juni 2021

«Lørenskog-mysteriet : forsvinningssaken som ryster Norge» av Magnus Braaten og Kenneth Fossheim

Gyldendal 2021

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt på Lørenskog. Ektemannen Tom kom hjem til tomt hus, og funn tydet på at Anne-Elisabeth var blitt tatt med makt ut av huset. Et trusselbrev ble funnet, skrevet på gebrokkent norsk, med krav om løsepenger. Politiet måtte ikke involveres, ellers ville Anne-Elisabeth bli drept.
Tom Hagen valgte likevel å involvere politiet, men de etterforsket lenge i det skjulte for at kidnapperne ikke skulle oppdage hva som foregikk.
Først ti uker etter kidnappingen gikk politiet ut for å be offentligheten om hjelp til å løse saken.
Det hører med til historien at Tom Hagen er mangemillionær som gjennom ektepakt med kona sørget for at hun ikke ville sitte igjen med stort om de skulle bli skilt.

Halvannet år etter forsvinningen, i april 2020, ble Tom Hagen arrestert. Politiet siktet ham for drap eller medvirkning til drap, men retten mente det ikke lå tilstrekkelige bevis til grunn, og Hagen ble løslatt.
Saken er fremdeles ikke løst.

Lørenskog-saken har versert mye i mediene, og kanskje synes du at du har hørt nok om den. Men denne boka gir en nøytral, grundig og lettlest gjennomgang av saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar