mandag 16. september 2019

«Voksne mennesker» av Marie Aubert

Utgitt av Oktober forlag 2019

Det er sommer. Ida (40 år, arkitekt, barnløs) drar på familiehytta med lillesøster Marthe, hennes samboer Kristoffer og hans datter Olea, som han har fra et annet forhold. Det viser seg at Marthe "endelig" er blitt gravid. Da veldig mye blir dreiende seg om Marthe og hvordan hun har det, begynner Ida å få det vondt. For det er fryktelig irriterende med denne lillesøsteren som har alt, men likevel ikke ser ut til å være spesielt tilfreds, enda hun altså har kjæreste, bonusbarn, og snart skal hun attpåtil bli mamma. Og som ikke det er nok: på toppen av alt virker det som om hytta er i ferd med å bli mest hennes også...

En engasjerende roman om søskensjalusi, om å leve med de valgene man har gjort og gjøre det beste med kortene man har fått tildelt. Vist gjennom en person som IKKE klarer dette, men som er misunnelig på det andre har oppnådd og misfornøyd med egen livssituasjon.

Jeg opplevde romanen som engasjerende, men ganske vond å lese. Ida er ikke en person man får lyst til å heie på; hun virker litt for selvsentrert, umoden og skjødesløs til at jeg virkelig kan like henne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar