torsdag 12. september 2019

«Datteren» av Anne B. Ragde

Utgitt av Oktober 2019

Torunn har tatt over gården Neshov, som hun er i ferd med å pusse opp og renovere slik at alt blir etter hennes smak og føles som hjemme. Hun har også bestemt seg for å ta på seg driften av begravelsesbyrået som Margido holdt sin stødige hånd om. Hun er fortsatt i sorg over å ha mistet onkel Margido, men huskyen Anna er til trøst. Likevel er det ensomt å være bare henne på den store gården.
Men det finnes flere lyspunkter; når Erlend kommer på besøk fra København, med mann, tre barn, og de to mødrene til barna, blir det nesten i overkant livlig på gården. Og kanskje er det også håp om at Torunn kan finne en kjæreste - det viser seg nemlig å være flere spennende mannfolk i bygda enn Kai Roger, som hun var litt sammen med, men forkastet.

Dette er den sjette boka fra Neshov, og jeg koste meg med denne. Det er veldig hyggelig å treffe igjen hele gjengen. Romanen slutter på en slik måte at Ragde kan skrive videre om hun ønsker det, men det er sagt at dette er den siste romanen fra Neshov. (Men det har Ragde sagt flere ganger før!)

Ragde ble som sikkert de fleste kjenner til rammet av hjerneslag i sommer. Jeg håper hun kommer seg raskt og fortsetter forfattergjerningen, enten hun velger å skrive om gjengen på Neshov eller noe helt annet.

2 kommentarer:

  1. Du er kjapp, jeg gleder meg til å lese denne :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for kommentaren, Tine. Ja, jeg kastet meg over denne, var tidlig ute med å sette meg på ventelista på biblioteket. Og jeg glemte å skrive at boka er lettlest, jeg fikk skikkelig god flyt og leste den i løpet av et par kvelder :-)

      Slett