fredag 9. august 2019

«Doppler» - «Volvo Lastvagnar» - «Slutten på verden slik vi kjenner den» av Erlend Loe

Utgitt av Cappelen/Cappelen Damm 2004, 2005, 2015

Disse tre bøkene utgjør trilogien om Andreas Doppler. I første bok er Doppler på sykkeltur i skogen, men ramler og slår seg. Han får for seg at han vil bli i skogen, alene. Han forlater hus, kone og barn, setter opp telt et sted i skogen utenfor Oslo. Her dreper og slakter han ei elgku for å ha noe å spise, og tar vare på elgkalven som er blitt morløs. Doppler gir kalven navnet Bongo, og de blir gode venner.

I Volvo Lastvagnar flytter Doppler til Sverige med Bongo. Her blir han kjent med en gammel speider og ei gammel dame som ruser seg og gjerne vil ha en svirebror.

I tredje bok er Doppler tilbake i Norge. Han har tilhold i et tre som gir mulighet for å spionere på huset der kona bor. Der har Egil Hegel flyttet inn; en mann som virker irriterende flink og bra på alle måter. Doppler gjør så godt han kan for å komme tilbake inn i varmen. Med menneskene. Med kona og resten av familien.

Disse bøkene er lettleste og humoristiske, absolutt til å hygge seg med. Samtidig som det er alvorlige undertoner og tema som man kan tenke over, eller la være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar