torsdag 12. april 2018

«Hevner» av Ingelin Røssland

Utgitt av Mangschou 2017

Ella liker å henge med gjengen, som også kjæresten Damian er del av. Damian har det med å mobbe andre en del. Ella kjenner at det ikke er greit at han oppfører seg sånn, men hun sier ingenting.
Så dukker ikke Damian opp på skolen, og han blir borte flere dager. Ingen vet hvor han er, han er ikke mulig å få tak i på telefon, så hva er det som foregår? Hvor er han? Hva holder han på med?
Samtidig planlegges det halloweenfest i det gamle Slaktehuset. Ungdomsarbeideren Alfie står i bresjen for arrangementet og han får Ella til å hjelpe til. Hun liker ikke Alfie helt, men kan ikke sette fingeren på hva det er som gjør at hun får piggene litt ut. Alfie vil ikke at noen andre voksne skal være med og passe på når festen går av stabelen, og hvorfor det, egentlig?

Denne ungdomsboka er støttet av Leser søker bok. Den har korte setninger, enkle ord, slik at den skal være lett å lese. Boka kunne nok vært enda enklere å lese, hvis det hadde vært færre personer med.
Spenningskurven formelig eksploderer mot slutten av boka; jeg synes faktisk det blir for mye av det gode (vonde).

Jeg fikk ikke til å like boka, på grunn av de brutale voldshandlingene som finner sted, og slik boka slutter. For meg er det som om boka havner mellom to stoler - er den ment bare som en underholdende grøsser, eller skal den forestille en realistisk samfunnsskildring med mobbing, hevn og drap som tema?

Selv om jeg ikke likte boka noe særlig selv, vil jeg nok anbefale den til ungdom som kan tenke seg å lese en lettlest grøsser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar