fredag 15. desember 2017

«Det andre barnet» av Line Nyborg

Utgitt av Cappelen Damm 2017

Agnes savner en mann i livet. Det er tungt og tøft å være aleneforelder for Jacob; å ha noen å dele hverdagene med, hadde vært deilig.
Så møter hun Sigurd. Han har delt omsorg for Ina, ei jente på Jacobs alder. Selv om deres første møte er en blandet opplevelse, fatter hun snart interesse for ham. Han er snill med Jacob, leker med ham og er til avlastning når Agnes er sliten av ansvaret.
Men det er noe med Ina, og forholdet Sigurd har til henne. Ina får lov til alt mulig, som å spise godteri og drikke brus på hverdager, og hun hyler uartikulert trassig til hun får viljen sin. Og det er noe med Sigurds forhold til Jacob; han er mye strengere mot Jacob enn han er mot Ina. Og Agnes for sin del kjenner at hun sliter med å være like glad i Ina som hun er i Jacob.
Det å måtte forholde seg til "det andre barnet" gjør samlivet mellom de voksne vanskeligere. I bakgrunnen spøker også Christoffer-saken, som i bokas handlingsperiode er en mye omtalt sak. Agnes er redd Sigurd kan ha noe farlig i seg - tenk om han gjør Jacob noe?

Interessant roman om hvordan lengselen etter kjærlighet og tilhørighet kan føre mennesker inn i forhold som på sikt virker ødeleggende og fordervende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar